Survival@Sabie, Mpumalanga
Door: Leentje Sijsma
Blijf op de hoogte en volg Leentje Marie
20 April 2005 | Zuid-Afrika, Potchefstroom
Ontzettend cool om jullie reacties op deze site, mailtjes en sms’jes te lezen! Ben natuurlijk altijd benieuwd hoe alles er daar in Nederland aan toe gaat maar zo te horen gaat het leven daar prima zijn gangetje! Nou, hier ook hoor! Nu Katrien hier in Potch is, zijn we een survival weekend gaan houden in Sabie, zes uurtjes rijden hiervandaan…
Dat was echt ontzettend gaaf, vrijdagmiddag zijn we met een groep van 9 uit Potch vertrokken en we kwamen aan om een uur of zes. Even wat gegeten en daarna in het verwarmde (!!!!) zwembad gaan liggen met de groep van 19 Nederlandse studenten. Dit was de groep waarmee we zouden gaan ‘Wild Water Tuben’, ‘Abseilen’, ‘Bridge Swingen’ en ‘Adventure Canyonen’.
De volgende ochtend errug vroeg opgestaan om ons in een wetsuit, zwemvest, helm en extra beschermende kleding te hijsen en met ‘tube’ (groot rubberen driehoekig, soort voormalige binnenband van een traktor, ding met handvaten) gewapend naar de rivier te vertrekken. Stroomversnellingen, waterkolken en natuurlijke glijbanen loodsten ons de rivier af, soms moesten we onze tube ergens naar beneden gooien en dan van hoge rotsen afspringen, het was echt vet!!!
Diezelfde dag konden we gaan bridge swingen of abseilen, het een was nog enger dan het andere dus in tegenstelling tot de rest van de groep besloten Kat en ik voor het abseilen te gaan. Het abseilen was ook ontzettend eng maar natuurlijk ‘extreme’ cool en met een prachtig uitzicht op een waterval! (zie foto’s!!!!) ‘s Avonds kregen we een lam aan het spit, da’s weer eens iets anders dan een braai.
Wederom was het vroeg dag de volgende morgen en de wetsuits werden weer uit de kast gehaald om aan onze Adventure Canyoning Tocht te gaan beginnen. Vier uur lang rivierafwaards door het water banjeren! Soms twee meter diep, soms een paar centimeter... Veel stenen onder water voor je voeten..... Supermooie natuur, bossen en watervallen om je heen! Die watervallen, daar konden we vaak achterlangslopen, en er dan doorheen springen het water weer in.
Een keer ben ik aan de bovenkant van een waterval die in een klif eindigde, uitgegleden. Gelukkig eindigde ik in de armen van onze ‘leader’ want anders was ik een flink stuk naar beneden gevallen en dat was geen zachte landing in het water geweest maar een harde landing op puntige rotsen!
Zondagavond nog met een deel van de groep uit eten geweest en toen aan onze terugreis begonnen. Nu zijn we weer terug in Potch, we kijken uit naar het volgende weekend waarin we baby-leeuwtjes gaan knuffelen!!
Ondertussen heb ik mijn eerste hoofdstuk ingeleverd dus ben ontzettend benieuwd naar de reacties van mijn begeleiders!!!
Ontzettend veel liefs en kusjes!
20 April 2005 - 14:01
Linda:
Jeetje Leen, wat een gaaf weekend heb jij gehad zeg! Super foto's ook! gezellig met zo veel studenten, allemaal van jou universiteit? Waar reis je komend weekend naar toe om die leeuwtjes te knuffelen?
Heel veel groetjes ook aan Kat. Dikke kus van mij! -
20 April 2005 - 14:02
Linda Again:
Was het maar 30 juni, IK KAN NIET WACHTEN!!!!!!! -
20 April 2005 - 14:07
Bas:
super leen, hou het zo! -
20 April 2005 - 14:31
Robin:
Ik dacht dat mijn weekend top was, maar het kan inderdaad nog beter.
xxx Robin -
20 April 2005 - 17:48
Mier:
Lenaaa, wat cool! Doe je beter dan ik, heb net twee dagen cursus gehad in Vierhouten ( of all places!)
Zui afrika gaat in ieder op het verlanglijstje!!! dikke kus -
20 April 2005 - 20:50
Meria:
geniet ervan, maar wel voorzichtig he, liefs -
21 April 2005 - 06:51
Juliette:
Ha die Leen,
Gebeurt hier in Waalwijk-city natuurlijk ook errruug veel in een weekend...maar volgens mij nog niet in 10 jaar wat jij daar allemaal uitspookt, gaaf zeg!
Trouwens mier, Vierhouten is toch wel een heel sfeervol durp op de veluwe, kun je lekker vaassen of emst onveilig gaan maken. Er is daar trouwens wel een gave kartbaan in de buurt (tip voor de volgende keer) maar dat terzijde. Heel veel plezier nog leen, geniet er maar lekker van en doe je de leeuwtjes de groeten van me?!
Lfs jul. -
21 April 2005 - 11:16
Rolf:
Jij bofbips, neem het er maar goed van daar.
Leeuwtjes knuffelen? Ik geef toe dat ik bijzonder jaloers ben en blijf, maar goed. Ik heb tentamens gehad en alles gehaald!!!!!!!!!!!.............behalve een dan. Maar dat valt te overzien, toch?
Keep it cool xxx
Rolf -
21 April 2005 - 11:48
Manne:
Ha die lieve zusje,
Goed dat je het zo naar je zin hebt. En echt relaxte fotootjes heb je gemaakt. ik denk dat jij de stoerste van de family bent, al vind ik de stuntvlieg-hobby van oma ook niet voor mietjes. Groeten aan de ambassadeur volgende week, en geef die die leeuwtjes van mij ook maar een knuffel.
Je word wel gemist hier!
Kusje Manne -
21 April 2005 - 12:03
Laura:
Eeeeej Leentje, ziet er té goed uit allemaal... ga je site zo verlaten want word er alleen maar jaloers van!! Wel een avontuurlijk weekend.. blij dat je t hebt overleefd ;) Ik schrijf nog even door aan mn thesis... Liefs, Laura -
21 April 2005 - 15:10
Eva:
Zie je nou wel, jaar 99 is zo gek nog niet!! want leen, je wil toch niet blijven beweren dat je NIET avontuurlijk bent na deze foto's en verhalen... Echt supergaaf!!! knuffel ze dit weekend,
dikke zoen voor kat en voor jou!!! -
22 April 2005 - 11:13
Bibian:
niet erg orgineel: maar het ziet er ook zo gaaf uit! Veel plezier nog, en het zal wel tegenvallen straks weer terug in Nederland na al die gave avonturen! Veel liefs en dikke kus voor allebei! -
25 April 2005 - 10:21
Kim N:
ha lieve leen, maak me gek! echt geweldig; al je verhalen, foto's en natuurlijk je avonturen! denk toch echt dat ik in het verkeerde land ben geboren... geniet er nog van!!! Liefs -
25 April 2005 - 12:37
Willemijn:
Hee Lena, coole verhalen en foto's zeg. En leuk dat kat er was!!! Wens je nog veel plezier, tot het volgende verhaal....
Dikke kus!!! -
02 Mei 2005 - 21:25
Inge:
Aan de foto's te zien heb je het prima naar je zin! De tekst ga ik nog lezen (heb ik uitgeprint)liefs inkie