Ek moak ut hier baie baie goed!! - Reisverslag uit Potchefstroom, Zuid-Afrika van Leentje Marie Sijsma - WaarBenJij.nu Ek moak ut hier baie baie goed!! - Reisverslag uit Potchefstroom, Zuid-Afrika van Leentje Marie Sijsma - WaarBenJij.nu

Ek moak ut hier baie baie goed!!

Door: Leentje Sijsma

Blijf op de hoogte en volg Leentje Marie

08 Maart 2005 | Zuid-Afrika, Potchefstroom

De eerste vijf dagen zitten er bijna op en ik heb zo ontzettend veel te vertellen dat ik niet weet waar ik moet beginnen! ik heb al olifanten gezien en de meest uiteenlopende landschappen, prachtige bergen, mooie zonsopkomsten en zonsondergangen.

Het is alsof ik in een droomwereld leef, een vakantie, een ontzettend uitdagende omgeving voor een stedenbouwkundige! Dit goede gevoel kon ik uiteraard niet voorzien toen ik in het vliegtuig zat en het sneeuwlandschap van Schiphol de eerste vier uur nog te zien bleef. Mijn vliegtuig had een vertraging van meer dan vier uur, da's niet echt leuk als je weet dat de vlucht zelf al elf uur duurt!

Maargoed, ik was allang blij dat mijn lift me niet had laten zitten toen ik midden in de nacht om 03.00 uur bepakt en bezakt het vliegveld uit liep......

Na twee uur rijden door de nacht waren we bij Oakdale guesthouse, Alphonso en Christa waren opgestaan om me welkom te heten. Ontzettend lief! Ze zijn erg gastvrij en maken drie keer per dag eten voor me dus ik ben erg tevreden!!

De volgende dag, eerste dag, ging ik mijn begeleidende professor opzoeken. Hij heeft me de stad laten zien en vertelde me van alles over planologische opdrachten en onderzoeken. Toen ik vertelde dat mijn afstudeerrichting stedenbouwkunde is, schrok hij gezien dat niet geheel zijn vakgebied is.

Toen we voor kaartmateriaal langsgingen bij het projectontwikkelaarsbureau 'Plancentre' kwam gelukkig alles helemaal goed toen Thinus de Jager voorstelde dat ik bij hem een onderzoek en ontwerp kon doen! "Je kan kiezen tussen twee projecten, allebei stedenbouwkundig, allebei erg interessant. Morgen kom ik je om 04.00 uur ophalen, dan gaan we naar het eerste project" aldus Thinus. Na weer een hele korte nacht reden we dus terwijl de zon opkwam door de provincie Mpumalanga naar Burgersfort, een project betreft woningbouw voor de lage en middenklasse, 500km verder weg!

Het landschap is zo ontzettend mooi, ik ben allen maar aan het genieten. Morgen zal ik meer schrijven over de dieren die ik allemaal al heb gezien en het andere project, over de politiek hier, de rassenscheiding en alle andere dingen die ik nu al heb gemaakt!

Baie dankie vir al die lieve berigte!!
Liefs en baie groete!
Leentje

• 09 Maart 2005 - 06:52

Marieke:

hee lena, klinkt allemaal erg goed! wel terugkomen ...!

• 09 Maart 2005 - 17:26

Eva:

hee lena,
    klinkt goed hoor!!! mooi dat alles zo goed gaat... lustrum is voorbij, dus helaas weer gewoon vergaderen vandaag. we bestaan vandaag trouwens precies 40 jaar!!! geniet ervan,

liefs

• 09 Maart 2005 - 17:47

Mier:

Superrrrr, stuur je wel even een email! dikke kus

• 14 Maart 2005 - 13:57

Janneke P:

he lena, coole verhalen zeg! hoorde van katrien dat je daar ook langs gaat! Gezelli! Geniet ervan, dikke kus

• 14 Maart 2005 - 15:01

Linda:

he lieve Leen, alles goed zo te horen. Hier ook, alleen geen mooi landschap, olifanten en zon. Balen! kussie