Afstuderen in het zuiden van Afrika!
Door: Leentje Sijsma
Blijf op de hoogte en volg Leentje Marie
20 Januari 2005 | Zuid-Afrika, Potchefstroom
Het is zover; ik heb geboekt, alle nodige vaccinaties zijn in mijn armen gespoten en mijn visum is bijna rond. Ben allen nog op die verklaring van goed gedrag aan het wachten (weet ook niet waarom dat zo lang duurt, haha)
Ook moet ik nog regelen waar ik me ga huisvesten in Potchefstroom maar in mijn eentje op een campus van 500 studenten, moet dat toch te regelen zijn! Potchefstroom is een stad van 30.000 inwoners en ligt 100 km ten zuiden van Johannesburg. Volgens de lonely planet is het een van de eerste vestigingsstadjes van Europeanen in Zuid Afrika en is de stad om de universiteit en de gereformeerde kerk heengebouwd. Er komen veel internationale studenten dus ik hoop me naast mijn afstudeerresearch goed te kunnen vermaken!
Voor dat research heb ik drie mogelijke onderwerpen:
1 Stedelijk integratiemodel;
2 Ruimtelijke en stedenbouwkundige voorstellen voor het centrum van Potchefstroom ontwerpen;
3 Research naar de functionele evolutiegang van de mijndorpen in de streek.
Interessante onderwerpen dus ik weet nog niet welke ik het liefst ga doen. Vier maanden ga ik in totaal aan het research en mijn scriptie werken. Dat doe ik via een plaatselijk ontwerpbureau, maar mijn werkplek zal zijn op de universiteit van Potchefstroom.
Hopende jullie alvast een beetje geinformeerd te hebben! Dikke kus Leentje
ps. Ik vertrek 21 februari vanaf Schiphol en kom 20 juli waarschijnlijk terug! x
20 Januari 2005 - 09:19
Hee Leen,
Klinkt goed hoor! Echt leuk. Na afrika utrecht?? -
20 Januari 2005 - 09:28
Leentje:
Heeee, het is dus gelukt!! Yoehoe, mijn eigen site! x -
20 Januari 2005 - 09:57
Meria:
wat klinkt dat allemaal spannend en enthousiast. hoop dat je me op de hoogte houdt, en wanneer je in utrecht bent, ben je welkom, liefs van meria -
20 Januari 2005 - 09:58
Willemijn:
Leuk Leen, die site... Kunnen we ook van jouw bezigheden en ervaringen goed op de hoogte blijven!!! Heel het dispuut zit straks nog in Afrika ;-) Dikke kus -
20 Januari 2005 - 09:58
Loef:
Klinkt goed schatje. Zal je wel missen met het lustrum hoor, maar hou je op de hoogte! Kussie -
20 Januari 2005 - 11:15
Juliette:
Waarom die verklaring zo lang duurt, tja, als het helpt kan ik ze wel even bellen hoor haha. Nee da\'s suf, zonder flauwekul, gaaf dat je dit gaat doen en ben erg benieuwd naar hoe je je gaat vermaken daar!!
Veel succes met de voorbereidingen en liefs jul. -
20 Januari 2005 - 12:07
Sander:
Hee Leentje,
Wat pak je het toch professioneel aan, nu al een mooie site alles bijna geregeld, dat kan niet meer stuk natuurlijk.
x S -
20 Januari 2005 - 13:43
Rolf:
Carry on Leentje!!!!
Jij naar Afrika en ik naar Eindhoven (verschil moet er wezen). 27-28 een heuse intoductie van een dag waarbij ik slaapspullen en lunch mee moet nemen. Ik kan niet wachten op de jolijt die ik tegemoet ga.
Succes daar!! -
Dikke kus -
20 Januari 2005 - 14:41
Kleine Steef:
he lena,
toppie hoor! moest zo lachen toen ik zag dat je zelf een bericht plaatste, he gelukt!!!! Woepie! of iets in die trant, daar herken ik mezelf nou wel in he Haha! He chik, heel veel plezier en nks daarna utrecht Amsterdam rules!!
kussies -
20 Januari 2005 - 18:44
Robin:
Lena,
Mooi dat jij ook zo\'n site hebt! Klinkt goed, ik kom wel een weekendje zuipen bij je op de campus. Wie wil er meerijden? -
21 Januari 2005 - 08:49
Laura:
Hee Leeeeeentje, gaaf zo´n site, ga je zeker volgen dus veul berichtjes plaatsen!! Mis je nu al!!
Enneh.. Robin, ik ben erbij!!!! liefs, Laura -
22 Januari 2005 - 12:10
Wendy:
Hoi Leentje,
Super leuke site! Ik was vergeten te vragen of je mijn verslag nog wilt inzien over stedelijke integratie modellen? -
24 Januari 2005 - 09:01
Hey Leentje:
Ik wens je heel veel plezier en geluk in SA. Je komt alleen in een iets grotere stad dan je denkt. Potch --> 200.000 inw en de campus heeft 15.000 studenten -
24 Januari 2005 - 13:39
Bibian:
He Lena,
gaat nog heel gezellig worden in Afrika met al die AQB? chicka\'s. Klinkt in ieder geval weer zeer gaaf. gaat vast een mooie tijd hebben daar, ons wel goed op de hoogte houden he.
Dikke kussie Bieb -
02 Februari 2005 - 20:08
Ingeborg:
Klinkt allemaal reuze interessant! En ook nog eens mooi dat je een dag voor mijn birthday weer in het land bent (hihi)
Liefs ing